Dodatne storitve

Hotel
Asteria

SHUTTLE PREVOZ

Shuttle prevoz je na voljo od in do hotela. Obstajajo 4 vrste shuttle prevoza:
  • Economy: cena je 10 € na osebo. Čas odhoda vam prevozno podjetje določi v skladu s terminskim načrtom, na poti pa prevzamete/ odložite tudi ostale potnike.
  • Economy flex: cena za 1-3 osebe je 29 €, za 4-6 oseb 44 €, za 7-8 oseb pa 48 €. Prevoz je ob vašem želenem času. Po poti lahko poberete tudi ostale potnike.
  • Business: cena za 1-3 osebe je 38 €, za 4-6 oseb 48 €, za 7-8 oseb pa 59 €. Prevoznik vas pobere z udobnim poslovnim vozilom, potujete brez dodatnih potnikov in postankov. Dodatne ugodnosti prevoza so brezplačna dodatna prtljaga, brezplačen otroški sedež, brezplačna steklenica vode za vožnje, ki so daljše od 1 ure.
  • VIP Luxury: cena za 1-3 osebe je 45 €, za 4-6 oseb 65 €, za 7-8 oseb pa 69 €. Prevoz za vas, če si želite luksuznega prevoza z osebnim vozilom do ali z letališča oziroma hotela ob želenem času z veliko udobja in brezhibnosti. Namenjen je ljudem, ki želijo popolno zasebnost, prilagodljivost in najboljše voznike.

PRANJE

Oblačila oddana do 9. ure vam bomo vrnili do 22. ure naslednjega dne. Oblačila oddana v likanje vam bomo vrnili v 1 uri. Ob sobotah, nedeljah in praznikih pralnica ne obratuje.

NARODNI MUZEJ SLOVENIJE

Gostje našega hotela imajo 50 % popust na vstopnico Narodnega muzeja Slovenije. Voucher za popust dobite na recepciji. Muzej vam na štirih zgodovinsko pomembnih lokacijah predstavi kulturno dediščino našega naroda.

  • Narodni muzej Slovenije
Številni predmeti, ki so na ogled, sodijo v sam vrh svetovne kulturne dediščine. Med njimi izstopajo najstarejša piščal na svetu iz jame Divje babe, najdbe z Ljubljanskega barja in iz Ljubljanice, situla z Vač, edina staroegipčanska mumija v Sloveniji, pozlačeni kip emonskega meščana, gradbeni napis iz Emone, zlat germanski nakit iz obdobja preseljevanja ljudstev in srednjeveške lesene pasti.

  • Narodni muzej Slovenije – Metelkova
Narodni muzej Slovenije – Metelkova stoji v novem kulturnem središču Ljubljane, na muzejski ploščadi Metelkova, v sosedstvu Slovenskega etnografskega muzeja, Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Slovenske kinoteke in Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. V dveh nadstropjih muzejske stavbe so prvič v tako velikem obsegu dobile svoj prostor Zgodovinske in umetnostne zbirke predmetov od 14. stoletja do danes, v pritličju pa so na ogled vedno aktualne priložnostne razstave.

  • Blejski grad
Bled z okolico je izjemen primer tega, kako so ljudje skozi tisočletja uporabljali svoje okolje glede na naravne danosti in pogoje bivanja ter kako se je razvijala njihova kultura. O tem pripoveduje muzejska razstava, ki jo je v 14 sobah nekdanjih bivalnih prostorov na gradu postavil Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z več drugimi slovenskimi muzeji in zasebniki.

  • Grad Snežnik
Romantični grad Snežnik na Notranjskem je eden od dveh v Sloveniji z ohranjenimi avtentičnimi interjerji iz druge polovice 19. stoletja. Sprehod skozi štiri grajske etaže nam pričara vzdušje izpred sto petdesetih let, saj so grajske sobe še vedno opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja. Saloni in spalnice knezov Hermana in Ulrika, kneginje Ane ter sobe za goste so urejeni prijetno in udobno, napolnjujejo jih številne historistične sedežne garniture s prvotnim oblazinjenjem in ornamentirane peči. Stene krasijo družinski portreti, stare fotografije in grafike. Posebnost je soba v egipčanskem slogu z začetka 20. stoletja. K domačemu vzdušju počitniškega bivališča so prispevali klavir, biljard in gledališki kotiček. Sčasoma se je v gradu nabralo precej lovskih trofej, tudi nagačeni medved, ki je na gradu že več kot sto let. Prostori v predzidju so namenjeni občasnim razstavam, v pritličju pa je poročna dvorana.

  • Ad Pirum v Hrušici
Ob cesti Logatec–Ajdovščina je znotraj arheološkega parka, v gostišču Stara pošta v Hrušici, majhna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z najdiščem Ad Pirum (današnja Hrušica) in obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov Claustra Alpium Iuliarum, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.
Call Now Button